Novinky

změnit čas

Vietnam zavedl pravidelné časové poplatky

Od 25. června ve Vietnamu vstoupí v platnost antidumpingová cla. Se týkají dovozu tepla s polymerní vrstvou. Jeho dodávky jsou prováděny z Jižní Koreje a Číny. Toto opatření má dočasný charakter. O tom informuje Ministerstvo průmyslu a obchodu Vietnamu. Ceny se pohybují od 3,45% na 34,27% pro čínské společnosti. Tak pro čínské společnosti Yieh Phui Technomaterial bude jednat o 3,45%. S korejskými podniky, věci jsou trochu jinak. Korejská Dongbu Incheon Steel spadá pod akční ceny 4,48%. Na další korejské společnosti — Dongkuk Steel Mill, šíří 18,08%. Pro ostatní korejských podniků bude stanovena sazba 19,25%

Rozhodnutí o zavedení poplatků bylo přijato podle předběžných výsledků vyšetřování. To se týká dovozu výrobků je to z Číny a Koreje. Byl zahájen proces, v červnu 2017. Инициаторами vyšli čtyři místních podniků. Oni se zabývají výrobou tepla s polymerní vrstvou. Do konce vyšetřování by mělo ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. I přes to, že Ministerstvo rozhodlo předčasně uvalit antidumpingová cla. Uvádí se, že úřady získaly informace o aplikaci škody místním výrobcům. A jedná se o významnou škodu. Některé vietnamské společnosti přerušily výrobu. To se stalo v druhé polovině roku 2018.

Nové povinnosti se budou týkat celého podobné produkty. Je osvobozen dovoz válcované za tepla, které jsou nakupovány pro zpracování a následný export. To samé platí pro druhy výrobků, které nejsou vyráběny ve Vietnamu. Konkrétně se jedná o pronájem s виниловым vrstvou. Je používán pro výrobu některých druhů domácích spotřebičů.

Sledujte všechny novinky