Novinky

změnit čas

Jak vypadaly věci na světovém trhu železnou tyčí minulý týden

Jak vypadaly věci na světovém trhu železnou tyčí minulý týden

Světová politika je stále zažívá neklidné časy. Respektive to mělo vliv i na ekonomickou situaci, přičemž je poměrně nepříznivě. Trh se stali trochu strnul v očekávání. Neznámý než dopadne rozhodnutí USA znovu zavést sankce proti Íránu. Kromě toho, je zaděláno na obchodní konflikt. Na jednu stranu v něm zabývají USA, a další Čínu. Také napjaté zůstávají vztahy mezi Amerikou a Evropou. Jako další negativní faktor působí sezónní klid. V muslimských zemích začal Ramadán, a Východní Asie čeká na déšť.

Většina kupujících притормозило obchod s Íránem. A jedná se nejen ropy, na které se vztahují sankce. Firmy se bojí represí. Zejména pozastaven nákup obrobku. Při tomto hutní sdružení Íránu se snaží všechny uklidnit. Podle jeho názoru, sankce dotknout se výrobků z oceli. Nicméně spotřebitelé stále nejsou v žádném spěchu, aby se příkazy. Protože poptávka výrazně klesla. To je pozorováno po nedávném prohlášení Donald Trump.

Co se týče výrobců ze zemí SNS, je to všechno naopak. Situace s Íránem může hrát jim na ruku. Nízká poptávka na íránská polotovary jim může pomoci zvýšit prodej. Některé společnosti již začaly поговаривать o růstu cen. Konkrétně, oni hlásili o подорожании obrobku. Ale zatím je vše se děje ve slovech. Přejít na ukrajinských a ruských dodavatelů zatím nikdo snažit. Všichni jsou v očekávání vývoje událostí. Proto skutečné obchody zatím uzavřena nebyla. Spotřebitelé z blízkovýchodních zemí, a vůbec vyžadují levnější polotovary. Vysvětlují svůj požadavek jsou nízké aktuální poptávku.

Sledujte všechny novinky