Novinky

změnit čas

Pokud Čína zvýšit rozsah snížení kapacity – světová metalurgie obnovit

Pokud Čína zvýšit rozsah snížení kapacity – světová metalurgie obnovit

Tisková agentura Bliimberg zprávy, podle odborníků globální trh hutnictví má šanci na obnovu. Mnozí jsou přesvědčeni, že snížení kapacity v Číně — silný impuls pro obnovení. Citygroup Inc úmyslu v nadcházejícím roce pokračovat v řízení o snížení hutní výrobu v číně. Podle plánu na příští rok, Čína potřebuje zbavit indukčních pecí pro šrot. Pokud se to podaří, pak místní výroby oceli klesnout v průměru o pět procent.

V případě, že trend ke snížení vysokých pecí bude pokračovat, to má pozitivní vliv na světovou металлургию. Protože to povede k nárůstu cen pohonných čínské oceli, která bude mít podporu pro trh uhlí a železné rudy. Takový průběh událostí se určitě stane skvělým podnětem pro výrobce oceli. V první řadě to bude mít vliv na ArcelorMittal — největší společnosti, специализирующуюся na výrobě oceli.

Jeden ze zástupců banky Citygroup Inc, tak komentoval situaci: «Čína je hlavním dodavatelem oceli. A cena čínských výrobků, a to bez pochyb o tom, výrazně mít vliv na trh jako celek.»

Výsledky po uzavření továren v čínských provinciích, ukazují, že stát využívá širokou škálu nástrojů. Nyní se aktivně uplatňují všechny možné způsoby restrukturalizace podniků. To ukazuje pozitivní trend, po desetiletích budování kapacit.

Jedním z jasných příkladů, zaměřených na boj s nadměrnou produkcí slouží zpřísnění environmentální legislativy. Řeč, zejména jde o zavedení omezení na škodlivé emise. Tato metoda, v první řadě, je zaměřen proti drobných výrobců, pracujících mimo zákon.

Všechny tyto aktivity již byly schopni mít pozitivní dopad na světové produkci oceli. Ve stejné době, v letošním roce Čína ukázala pokles ukazatelů vývozu oceli. Naposledy je pozorována před sedmi lety.

Ren Зикиан, analytik agentury Mysteel Research, formulovala svou vizi o situaci: «V letošním roce je hlavní pozornost vlády se zaměřuje na uzavření nelegálních společností. Nicméně v příštím roce «straně moci» dostat i do výkonných místních výrobců". Také se předpokládá, že v příštím roce snížení kapacity dotknout a uhelného průmyslu.

Vláda demonstruje svůj zájem na snižování úrovně výroby. V tomto měsíci dozvěděl, že stát je připraven poskytnout finanční podporu při sloučení společností.

Sledujte všechny novinky