Novinky

změnit čas

Poniklované - praktičnost a krásu

Máme rádi krásné z poniklované povrchu různých dílů používaných pro vnější povrchové úpravy automobilů, motocyklů, jízdních kol, zařízení, vybavení domácnosti a řadu věcí. Ale jen málo z těch, kteří vidí odráží v těchto atraktivních věcí, myslím, že o tom, jak se dosáhne tento efekt. A není nic obzvláště obtížné — používá nikl, nebo elektrochemické nanášení tenké vrstvy niklu s objekt umístěný ve speciálním roztoku, a průchodem elektrického proudu přes to.

Pro ploché, hladké a odolné vrstvy niklu (až několik setin milimetru), různé elektrolyty, vodné roztoky, v každém případě obsahující ionty niklu. Při průchodu proudu přes elektrolyt, niklu ionty mají sklon směrem k záporné elektrodě (anoda), na které jsou uloženy v tenké vrstvě. Nyní je jasné, že, pokud se používá jako elektroda potřebuje ocelového výrobku s povlakem je nikl je uložena na to -, že tento je ve skutečnosti pro pokovování niklem technologie.

Nicméně se ukázalo, že nikl film není nejlepším způsobem, že se drží na povrchu ocelového výrobku, a tato vrstva má často mikroskopické póry, které ruší jeho anti-korozní vlastnosti. Tento problém je řešen jednoduše nanesením tenké vrstvy z oceli, niklu a mědi již uložena na této vrstvě. Která se v současné době vyrábí nikl. Nicméně, často v povlaku niklu je aplikován na velmi tenkou vrstvou chrómu, což výrazně zlepšuje jak estetickou a fyzikální vlastnosti výrobků z oceli.

nikelirovanie

Ale je třeba říci, že krása — na «vedlejší účinek» vrstvy niklu. Je první film z niklu chrání předměty z chemicky agresivním prostředí (které brání korozi), tak, že elektrochemické depozice niklu z vodných roztoků elektrolytů procházejí chemickou nádobí, pro lékařské přístroje a další předměty používané v laboratořích.

Síla, krása, praktičnost a rozumnou cenu — nikl dosahuje to vše bez nadměrných nákladů. Ale jakmile to nebylo nemožné.

Sledujte všechny novinky